Spread the love

 

Amen a awomen

Zaiste si každý spomenie na to, ako 6. Januára vtrhli do kapitolu davy ľudí podporujúcich prezidenta Trumpa a snažili sa tak zabrániť počítaniu hlasov voliteľov, ktorí prisúdili prezidentské kreslo Joeovi Bidenovi. Ale spomenie si dnes niekto na to, že len tri dni pred touto udalosťou – teda 3. januára 2021 – sa v tej istej budove odohrala iná nezvyčajná udalosť? Veru tak, pastor a kongresman Emanuel Cleaver predniesol v kongrese vôbec po prvý krát panteisickú pseudomodlitbu k „monoteistickému bohu, brhame a bohu známemu pod mnohými menami a uctievanému mnohými vierami.“ Cleaver zakončil „modlitbu“ slovami „amen a awomen.“

Zaujímavá náhoda, nie?

Obe tieto udalosti však môžu byť len predzvesťou toho, čo čaká svet predo dvermi. Pretože panteistické pseudonáboženstvo za plnej účasti najvyššej hierarchie Katolíckej cirkvi už bije na dvere. „Niet inej alternatívy,“ prehlásil pápež František v roku 2019, „buď budeme budovať budúcnosť spoločne (s inými náboženstvami), alebo nebude budúcnosti.“ Toto je len jedno z mnohých podobných prehlásení, ktoré Svätý otec vyriekol. My už totiž nie sme ako tí pred nami, ktorí bojovali s inými náboženstvami (aby zachránili kresťanskú civilizáciu). My budujeme mosty. A – ako sa zdá – aj za cenu straty vlastnej identity. A smrteľného ohrozenia vlastnej spásy.

Pri rovnakej príležitosti sa totiž pápež vyjadril, že by sa náboženstvá „mali odteraz vyvíjať spoločne.“ Iné náboženstvá by mali prijať niečo z kresťanstva a kresťania z iných náboženstiev. Samozrejme, je to absurdná predstava: cudzie náboženstvá sú nebezpečné kanály, cez ktoré démonické bytosti pôsobia na ľudí a na svet. Každý exorcista to potvrdí; veď aj čarodejníctvo, či satanizmus sú taktiež svojím spôsobom „náboženstvá“ a tieto sú najčastejšou príčinou pre ktorú sú ľudia posadnutí zlými duchmi. Skúšali niečo, čo nemali. A cirkev ide robiť teraz to isté vo veľkom.

V článku 2020: počiatok demolácie kresťanstva na Slovensku som spomenul, ako nás kedysi učili, že sv. prijímanie patrí do rúk len kňaza, no teraz ho odrazu môžu chytať všetci. Nariadenie sa zmenilo z večera do rána… vlastne nie, zle nás kedysi učili. Zdá sa, že táto rétorika postupuje aj do ďalších oblastí náboženského života. „Východné náboženstvá sú nebezpečné, držte sa od nich čo najďalej!“ burácali kedysi kňazi vo svojich kázňach. Je možné, že nás sami budú viesť tento rok k týmto náboženstvám, lebo „doba sa zmenila?“ Lebo „prišlo nariadenie zhora?“

 

Falošné liberálne náboženstvo

Ako píše autor Rod Dreher, medzináboženský guláš môže súčasťou megalománskeho liberálneho projektu, ktorý má však aj iné aspekty. Napríklad tak-zvaný „liberálny katolicizmus“ – tzn. katolicizmus, ktorý sa zmieril s tým, že potraty, eutanázia a homosexuálne zväzky sú vlastne „normálne prirodzené záležitosti“ a bojovať proti nim by bolo „spiatočnícke a nesprávne.“ Mnohých by sme tým urazili a zarmútili. Ech.

Presne tento druh katolicizmus sa presne z tohto dôvodu rád „inšpiruje“ cudzími náboženstvami. Je to moderné a my sami sa tak obohacujeme. Veď aj katolíci sú súčasťou nového zglobalizovaného sveta, tak už by sa mali konečne prestať ošívať a vkročiť vpred tou správnou nohou.

Táto zdegenerovaná predstava sa uchytila podľa Drehera najmä z toho dôvodu, že až 80 percent kresťanov a zvlášť katolíkov nepozná základné učenia svojho náboženstva – ako nám jasne ukazujú rôzne štatistiky. Keď 80 percent katolíkov neverí v transubstináciu, tak potom o čom je ich viera? O ničom.

 

Zmätok, zmätok, zmätok

Aaron Seng z Crisis magazine vyjadril obavu, že v blízkej budúcnosti môže dôjsť k veľmi výrazným úpravám v Katechizme katolíckej cirkvi. To je pritom akési zhrnutie 2000-ročného katolíckeho učenia, ktoré sa NIKDY nemenilo (Smilstvo bude vždy hriech)… teda ak nepočítame rok 2018, kedy prišlo z Vatikánu nariadenie, že učenie o povolení trestu smrti v určitých výnimočných prípadoch je vlastne nesprávne a treba to zmeniť. Ok, fajn.

Teda až na to, že toto učenie je prebrané priamo zo Starého zákona a VŠETCI pápeži ho považovali za správne. A keďže môže byť nesprávne jedno učenie… môže byť nesprávne aj druhé, tretie, či štvrté učenie. Napríklad to, že homosexualita je smrteľný hriech (istý otec James Martin by zaiste súhlasil, že to treba zmeniť). Rovnako ako kohabitácia, či rozvedení-znovuzosobášení.

Konečným štádiom môže byť ona zmena najzávažnejšia – už nie iba katolicizmus, ale všetky náboženstvá vedú do neba!

 

Deti Abrahámove

V roku 2019 priniesla agentúra Reuters zaujímavú správu. Uvádza:

Konštrukcia prvej synagógy v Spojených Arabských Emirátoch začne budúci rok (t.j.2020) a dokončená bude v roku 2022… Synagóga bude súčasťou multi-náboženského komlexu nazvaného „Dom rodiny Abrahámovej“ a jeho súčasťou bude tiež mešita a kostol… Výstavba komplexu bola ohlásená po februárovej návšteve pápeža Františka v Spojených Arabských Emirátoch…

https://www.reuters.com/article/emirates-religion-judaism/uaes-first-official-synagogue-to-open-in-multi-faith-complex-in-2022-idUSL5N26D026?edition-redirect=uk

Moderná pseudo-architektúra pre moderné pseudo-náboženstvo

Takže áno – projekt globálneho náboženstva „Abrahámových detí“ je v plnom prúde a jeho lúče začnú čoskoro vychádzať na oblohe nového zglobalizovaného sveta.

Taylor Marshall poznamenal, že projekt globálneho náboženstva je náboženským ramenom projektu globalizácie, že obe tieto záležitosti sú úzko prepojené. A kto vie: možno práve toto je myslené pod oným tajomným názvom „Veľký reset.“

 

Projekt globálneho náboženstva napokon zlyhá

Presne toto hovorí množstvo proroctiev Pedra Régisa, ktoré tu pravidelne uvádzam.  A pri myšlienke na liberálno-globálne pseudonáboženské mecheche ma napadajú tiež slová z tohto proroctva, ktoré som kedysi uviedol na svojom blog Pravda:

V týchto rokoch teroru (vo Francúzsku) sa Duch Svätý rozleje na mnohých ľudí a hlavne na veľa detí. Bude to práve skrze nich, skrze koho náš Pán privedie Cirkev ku svätosti. V tejto krajine sa postavia za ňu a proti všetkým jej nepriateľom: na prvom mieste proti tomu mužovi (Macron, alebo niekto jemu podobný) a na druhom mieste proti novému svetovému náboženstvu, ktoré sa začne všade rozširovať.

https://mpgavlak.blog.pravda.sk/2019/08/13/proroctvo-o-e-macronovi/

 

Do tej doby sa ale treba modliť ruženec, činiť pokánie a pôsty, čítať Sväté písmo, chodievať na prijímanie a spoveď (ak sa dá) a rýchlo si objednať poslednú verziu Katechizmu katolíckej cirkvi (stojí pod 30 e). Ja som tak učinil práve včera.

 

 


Spread the love